"Anya, a másik kezembe is!" - Ennyire ízlett Daninak a nagyon sajtos, tényleg nagyon finom keksz, amit csak sajtos ropogósnak hívtunk. Alacsony szénhidráttartalmú, így a szénhidrátszegény diétába is beilleszthető, és tényleg nagyon finom rágcsa, adalékanyagok nélkül, gyerekeknek (is). Gyorsan készül, semmi dagasztás, kelesztés, nyújtódeszka...
Az eredeti recept itt elérhető.
Azért beírom a receptet, meg amit változtattam.
Hozzávalók:
20 dkg sajt (nálam cheddar, itt ez a legelterjedtebb sajt, olyan mint Magyarországon a trappista)
8 dkg vaj
1 tojás
10 dkg liszt (nálam a 3/4-e teljes kiörlésű liszt, az íze jól passzol a dióhoz)
5 dkg darált dió
1 tk mustár
1 csipet só
Minden hozzávalót összegyúrtam, 2 órára a hűtőbe tettem folpackba csomagolva. Két tepsit sütőpapírral kibéleltem, a tésztából kicsi darabokat csíptem, és a két tenyerem közt kilapítottam. Így mentek a tepsibe. Minél vékonyabbra lapítjuk, annál ropogósabb, nekem ezek jöttek be igazán.
(Jusztinnak a tk liszt miatt túl "egészséges" íze volt, ő nem szereti ezt. Na, majd legközelebb ő sima liszttel kapja.)
180 fokon sütöttem, szerintem 10-12 percig. Kicsit megijedtem, mert elkezdett belőle kisülni a zsiradék, és habzott a tepsiben...Papírtörlőre szedtem ki, nem volt zsíros, miután kihűlt. Legközelebb vagy zsírszegény sajtot veszek hozzá, vagy kevesebb vajjal próbálom meg. De az is lehet, hogy ugyanígy sütöm, hiszen az íze így is isteni volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése