- Nem. Szerinted kellene?
- Hát, lehet.
Fent egy párbeszéd részlet Jusztinnal. Ha szerinte megéri megosztani a receptet másokkal is, íme!
Nagyon finom, almás süti készült a hétvégén, a fogyókúra jegyében. A fiúk ugyan nem fogyókúráznak, de lelkesen pusztították a szeleteket.
Mákszeretőknek nagyon be fog jönni, másoknak is, hacsak a mákot nagyon nem szeretik.
Liszt és (majdnem) cukor nélkül készült, egészséges, finom, azt hiszem, a lényegét ez elmondja. Eredeti recept innen, azért beírom, néhány módosítással együtt.
Hozzávalók
A tésztához: 6 tojássárgája,
10 dkg darált dió, 10 dkg darált mák, 1/2 csomag sütőpor, 1
evőkanál mézAz almás réteghez: 8 - 10 alma hámozva, reszelve, 1 teáskanál fahéj, 1/4 citrom leve,1 evőkanál méz
A habréteghez: 6 tojásfehérje, nálam sztívia és cukor, kakaópor, kicsi tej
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, és a
mézet, majd alaposan összekeverjük. Én nagyon sűrűnek
találtam, így egy pici tejjel hígítottam rajta, de lehet, nem
lett volna muszáj. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a
fahéjjal, mézzel, citromlével megdinszteljük. Egy 22 cm-es
kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, a tésztát
belesimítjuk - mivel elég sűrű a tészta állaga, nem egyszerű,
de menni fog. :). A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150
fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a
tojások fehérjét felverjük a cukorral / sztíviával / mézzel.
Egy teáskanál instant kakaót (vagy kakaópor és sztívia / cukor
keverékét) nagyon pici tejjel összekeverünk, csak hogy krém
állaga legyen. A habot a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére
simítjuk, rácsorgatjuk a kakaós krémet, majd további 15 percig
sütjük. Ahogy az eredeti recept is írja, a habba a kakaó helyett
mehet valami bogyós gyümölcs is, nyilván az egy fanyarabb,
frissebb ízvilág, én most valami csokisra vágytam. Nekem hidegen
jött be igazán, nagyon jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése