Off topic – mégis kicsit Danihoz is kapcsolódik, két szuper finom es gyors leves, amit a nem leveskedvelő Dani is boldogan kanalozott. Na jó, az egyik figyelemfelkeltés miatt virsli leves, a másik kolbász leves nevet kapott.
Az egyik egy zöldség leves, borzasztó egyszerű – egy fél fej rózsáira szedett karfiolt meg két nagy felkarikazott sárgarépát felöntöttem vízzel, és egy leveskockával, sóval, száritott petrezselyemzölddel fel tettem főni – semmi zsiradékot nem tettem bele. Mikor megfőtt, botmixerrel átfutottam rajta, de úgy, hogy kb a zöldségek fele meg maradjon egészben, a többi egy kellemes sűrűséget adott neki. Egy serpenyőben 3-4 karikára vágott virslit megpirítottam (ici-pici olajon), és a levesbe tettem, összeforraltam – és tadam, kész is a gyerekbarát virsli leves. Recept innen.
A kolbász leves – egy doboz vörösbab konzervet, két szál felkarikázott sárgarépát, és agy apróra vágott krumplit feltettem főni leveskockával és sóval. Mikor a zöldségek félig megfőttek, bele tettem két marék reszelt tésztát, és a tészta puhulásáig főztem. Egy csapott evőkanál lisztet egy kanál tejföllel, kb 2-3 dl tejjel csomómentesre kevertem – ezzel habartam be a levest. Cukorral / édesitővel és ecettel ízesítettem. Mikor ettük, kolbász chips került rá. (Köszönjük a házi kolbászt, Ica Mama és Pista Papa, isteni!) Ehhez a vékonyra karikázott nem túl száraz kolbászt egy papirtörlővel letakart tányérra sorakoztatjuk, és legmagasabb fokozaton a mikróba tesszük. Max fél perc után nézzük meg, a szalvéta csupa piros zsír lesz, de így van jól. Ha ropogósabbra akarjuk, forditsuk meg a szeleteket, és tegyük vissza 20 másodpercre. Ne hagyjuk sokáig a mikróban, mert megég! Oh yeah, isteni volt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése