2013. február 5., kedd

A cékla

- Dani, mit kérsz vacsorára, borsólevest, vagy töltött káposztát?
- Céklát, Anya!

A díjnyertes céklasaláta, ami mindhármunkat elvarázsolt, és hetente kétszer készül, egyelőre nem unjuk.
Szerencsés vagyok, mert lehet előre tisztított, főzött céklát venni, így a kezem nem piroslik napokig. Kb. 30 dkg céklát a reszelő nagy lyukú fokán lereszelek, hozzá egy hámozott almát, egy sárgarépát, és egy lilahagymát. Szokás majonézes alapba kerül (majo+tejföl, vagy majo+natúr joghurt). Nem kell nagyon sok alap, inkább zöldséges legyen. Imádjuk, tényleg finom.

És pont a minap kerestem a neten a természetes téli immunerősítőket, és ott figyelt a cékla és a répa első helyen.

Szóval céklára fel! Ja, és a csajoknak a színe miatt akár Barbie salátaként is eladható. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése