Na tessék, már megint egy recept, de csak azért teszem közzé, mert tudom, hogy vannak időhiányban szenvedő anyukák / nagyik az olvasók között, akiknek a gyereke / unokája / ne adj isten a párja meg ő maga is szereti az édességeket. És nincs mindig kedve nekiállni sütni, vagy madártejet kotyvasztani. Ez egy kb. 15-20 perc alatt elkészülő madártej, plusz nyilván a hűlési idő.
Az eredeti recept Illéskrisztől van.
Ahogy én készítem:
1 liter tejet egy hőálló edényben beteszek a mikróba melegíteni. Közben 3 tojássárgáját alaposan kikeverek ízlés szerinti sztíviával és vaníliával (természetesen lehet cukorral is, az eredeti recept 4 kanál cukrot ír). Amikor már fehéredik, beleteszek két púpos evőkanál vaníliás pudingport, és azzal is elkeverem. A forró tejből öntök rá valamennyit, majd az egész tojásos keveréket hozzáöntöm a tejhez. Visszamegy a mikróba 2 percre, kavarás, még két perc a mikróban, újabb kavarás....annyiszor két perc, amíg elértük a kellő sűrűséget. (Nyilván, ha nagyon sűrűn szeretnénk, a puding mennyiségét lehet növelni). Arra figyeljünk, hogy akkora edényben legyen bent a tej, hogy ne tudjon kifutni!
Közben a 3 tojásfehérjét felverjük egy tálban ízlés szerinti sztíviával / cukorral, és szintén megy a mikróba szűk egy percre. Ez alatt szépen megfő a hab.
Innen már minden ugyanúgy, mint a hagyományos receptnél. Tejcsi kimer, hab rászaggat...
Gyorsan kész van, nem pont ugyanolyan, mint a hagyományos készítéssel, de finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése